vineri, 15 august 2014

Piept de pui cu salsa de mango

Pe Radu toata lumea il stie de incapatanat si conservator. Si totusi, uneori surprinde intr-un mare fel :). Cum a fost azi, cand m-a surprins cu acest piept de pui la gratar, servit cu un amestec de orez basmatic si salbatic fiert si o delicioasa salsa de mango in stil thailandez. Sa te lingi pe degete, nu alta!



Ingrediente:


  • 1 piept de pui (aproximativ 500 g)

  • 1 mango (curatat si taiat cubulete)
  • 2 fire de ceapa verde (tocate marunt)
  • 50 g arahide sarate (tocate grosier)
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura frunze de patrunjel, tocate
  • 1/4 ardei iute rosu (curatat de seminte si tocat marunt)
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare, dupa gust

  • 100 g amestec de orez basmati si salbatic



Incepem prin a fierbe orezul, in multa apa, cu putina sare. Dureaza cam 15 minute, timp in care pregatim salsa, combinand toate ingredientele la un loc. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pieptul de pui se portioneaza in felii, cam 4 -5 bucati, care se bat usor, se sareaza si se ung cu putin ulei de masline. La finalul timpului de fierbere al orezului, se incinge bine o tigaie grill si se prajesc feliile de piept de pui, cam 2 - 3 minute pe fiecare parte.

Enjoy! :)

sursa: Rachel Allen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu