duminică, 30 martie 2014

Oua cu maruntaie de pasare si ceapa

Cred ca cele mai multe amintiri din copilaria mea se invart in jurul mesei, evident :). In bucataria mamei Eva era ca-n rai. Mai ales cand facea pita-n cuina. Si un lipin cu prune pe langa. Doamne, ce miros si ce arome! N-as da pe nimic gustul unui darab de pita calda cu o cana de lapte proaspat muls. Din pacate s-au dus toate. Si bunica, si gustul si mirosul bucatelor ei. Dar, din cand in cand, imi mai alin dorul cu cate o mancare cum numai ea facea. Cum ar fi maruntaie de pasare fripte cu ceapa si oua. De cate ori taia o oratanie, clar asta aveam la micul dejun :).

Ingrediente:
  • 3 oua
  • maruntaiele a doi pui de casa sau de la o gaina
  • 1 ceapa
  • ulei
  • unt
  • sare
  • parmezan
  • patrunjel

Prin maruntaie ma refer la ficat, pipota si inima. Pipota si inimioara se taie bucati si se rumenesc usor in putin ulei incins, dupa care se adauga o jumatate de cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic, pana se evapora apa si se inmoaie pipota. Daca mai este nevoie se mai adauga putin ulei, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se adauga ceapa taiata julien. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga si ficatelul taiat bucati mai mici. Cand este aproape gata, se adauga un cubulet de unt si ouale. Se amesteca usor, si se asezoneaza cu sare si piper. Nu se tin foarte mult pe foc, altfel se usuca.


Se servesc fierbinti, cu fasii de parmezan si patrunjel tocat deasupra. Desi bunica habar n-avea de parmezan, cred ca tare i-ar mai fi placut :). Eu am pus langa si niste ardei kapia. Dar merge si cu o salata de rosii cu branza de oaie, daca se nimereste a fi sezonul rosiilor. Altfel n-are gust rost... Si cu un fresh mai acrisor, sa nu pice prea greu mancarea :).

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu