joi, 9 ianuarie 2014

Alta mancare de peste

Iata-ne intr-un an nou, cu visuri noi, sau nu chiar atat de noi :), cu provocari noi sau cateva restante. Unii mai sanatosi, altii mai putin sanatosi (colesterolul, bata-l vina), altii mai veseli, altii mai tristi, dar nu mult prea tristi :)... Oricum, clar cu un surplus serios de kilograme, caci sarbatorile sunt intotdeauna o buna scuza sa mancam tot ce poftim :)

Si, cum spuneam, colesterolul is the new thing to deal with. Radu has it all :) Asa ca am trecut amandoi pe un regim cat mai sanatos cu putinta.

Dupa doua zile de branza de vaci, iaurt si piept de pui, a venit si momentul rasfatului... pastrav cu legume la cuptor :). 

Ingrediente:
  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 dovlecei (taiati cuburi mai marisoare)
  • 4 fire praz (rondele groase)
  • 330 ml bulion
  • 1 lingurita pasta de ardei cu sare (sau 1 ardei kapia bine ciopartit)
  • cateva tije de telina (apio)
  • cativa catei de usturoi (felii)
  • 2 bucatele infime de unt din cel mai slab
  • patrunjel tocat
  • un strop de sare neiodata
  • cateva felii de lamaie

Treaba sta cam asa... se spala dovleceii si prazul, se curata si se portioneaza, dupa care se amesteca cu bulionul, tijele de telina maruntite si pasta de ardei. Se pun intr-o tava termorezistenta cu pereti mai inalti (lasa zeama), iar peste ele se asaza frumos pastravii in care se indeasa, cu zgarcenie :), cate o bucatica mica de unt slab, pe principiul ca putin unt n-a omorat pe nimeni, dar clar face minuni in privinta gustului final :), patrunjel tocat, felii de usturoi si cate doua felii de lamaie. Cateva felii de lamaie am pus si deasupra.


Se da la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 45 de minute. Legumele raman usor crocante, iar zeama lasata de ele este dementiala. Mai ales daca inmoi in ea o bucata de paine neagra. Si unde mai pui ca se pregateste pe repede inainte. Sigur o sa repetam figura. Pardon, reteta :).


Eu prefer sa dezosez pestele imediat dupa gatire. E mai simplu cat este inca cald si nu ma murdaresc decat o singura data. Caci tare messy imi pare partea asta :).

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu