duminică, 1 decembrie 2013

Coq au vin

Reinterpretat, bineinteles, in maniera proprie. In afara de faptul ca imi place sa improvizez in bucatarie, imi place sa ma descurc cu ingredientele pe care le am in casa si, cel mai mult, imi place sa imi usurez munca. :)


Avem nevoie de:
  • 2 pulpe de cocos (cu tot cu spate, dar taiate fiecare in doua)
  • 250 g bacon (cubulete)
  • 3 morcovi (felii nu prea subtiri)
  • 500 g ciuperci champignon (micute)
  • 5 cepe (de marime medie)
  • 250 ml vin rosu sec
  • condimente (cimbru, sare, piper)
  • ulei de masline


Intr-o cratita incapatoare se prajeste baconul in putin ulei de masline incins, dupa care se scoate deoparte. In uleiul ramas se pun pulpele de cocos, rumenindu-se bine pe toate partile. Cand sunt aurii, se adauga putin coniac si se flambeaza. Atentie ca hota cuptorului sa nu fie pornita. Caci nu vrem flacarile sa ajunga in tavan. :) Dupa ce se stinge focul, se scoate si carnea de cocos, se mai adauga ulei daca este nevoie si se calesc si legumele, fiecare pe rand: morcovii, ciupercile si ceapa taiata sferturi. 

Se repune in cratita carnea si baconul, precum si legumele, se condimenteaza cu sare, piper si o lingurita de cimbru uscat. In acest moment se adauga si vinul si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, pana carnea este bine patrunsa. De regula cand scade zeama este gata si carnea, dar, daca este nevoie, se mai poate adauga putina apa fierbinte sau chiar si vin :), iar daca sosul este prea lichid se poate ingrosa cu putin amidon (1 lingurita de amidon amestecat cu apa).


Noua ne place la nebunie, cu piure de cartofi si restul de vin. :)

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu