marți, 19 noiembrie 2013

Sos de smantana cu mustar, ketchup si hrean

Acest sos se face mai usor si mai repede decat sa-i pronunti numele. De fapt el nici nu are vreun nume. Este un sos inventat, facut din ce aveam prin frigider, dar care are totusi o origine foarte clara. Se trage dintr-un sos inventat de Soso, cel care ar manca bulion si ketchup si pe paine. Asa ca macar e clar de ce sosul are ketchup :).



Dar ca sa incepem cu inceputul, va zic ca sosul de baza este un amestec de smantana, mustar si ketchup. In proportii variabile, dupa gustul fiecaruia. De data aceasta am folosit 200 g de smantana de 25% grasime, vreo 2 linguri de homemade ketchup si 5 lingurite mustar de Dijon, din care una era cu cel din boabe intregi. Este important ca mustarul sa fie unul bun, pentru ca acest aspect va influenta iremediabil gustul sosului.

La acest sos de baza se adauga 1 castravete acru taiat cubulete, 2 fire de ceapa verde, tocate, si 2 - 3 lingurite de hrean in otet, in functie de cat de iute va place. Se omogenizeaza in blender, dupa care se ataca miseleste. Merge de minune cam la orice friptura, carnati sau mici. 

Noi l-am mancat in weekend cu niste mici deliciosi (de la Angst, sa se stie :)), dar si cu ce a mai ramas din pieptul de pui de care v-am povestit aici.


P.S. Am descoperit la Carrefour Express - Angst Obor cel mai bun hrean in otet, 100% natural si cu un gust ireal. Zic sa-l incercati daca nu va place sa plangeti in timp ce radeti hreanul :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu