miercuri, 25 septembrie 2013

Omleta bogata

Denumirea acestei omlete contrasteaza puternic cu ideea de la care a pornit. Pentru ca in ciuda gustului bogat, omleta aceasta contine resturile pe care le-am mai gasit prin frigider :). Am avut asa:

  • ½ ardei kapia
  • 1 ceapa rosie extrem de mica
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 pumn mazare congelata
  • cateva felii de carnat afumat
  • o felie telemea de bivolita
  • 5 oua (de fapt am pus 3 albusuri ramase de la Placinta cu dovleac + 2 oua intregi)
  • 1 lingura smantana
  • sare si piper
  • patrunjel tocat

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec se calesc legumele, adaugandu-le pe rand: ardeiul, mazarea si ceapa. Intre fiecare se lasa cam 2 - 3 minute, doar cat sa se inmoaie putin. 

Ouale se bat cu sare si piper, se adauga smantana si se omogenizeaza, dupa care se toarna in tigaie, peste legume. Daca este nevoie, se reorganizeaza putin legumele, sa nu ramana spatii prea mari intre ele. Deasupra se aseaza si feliile de carnat afumat si telemeaua cubulete. Se lasa sa se coaca sub capac pana se coaguleaza ouale, fara sa se intareasca insa prea tare. Dureaza maxim 10 minute. Se presara deasupra patrunjel verde tocat.

Se serveste fierbinte si merge numai bine cu o salata de rosii gustoasa alaturi, devenind astfel un pranz perfect. Sau mic dejun. Noi nu ne-am hotarat, asa ca am impartit-o: un sfert mic dejun, iar restul pranz. Fair enough :)


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu