duminică, 5 iulie 2015

Paste cu scoici

De fapt, paste cu carne de scoici. Fără cochilie. O mâncare extrem de rapidă, fără mari pretenții, dar foarte bună.


Ingrediente:
  • 300 g scoici prefierte (fără cochilie, congelate)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 conservă de roșii cubulețe
  • 250 g paste (noi am folosit Barilla Capellini nr. 1)
  • busuioc 
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.

Carnea de scoici, așa congelată cum este, se aruncă într-o tigaie semiîncinsă și se trage în ulei de măsline, până se evaporă zeama lăsată. Spre final se adaugă usturoiul tocat, iar după un minut se adaugă și roșiile din conservă. Se dau câteva clocote și... gata sosul. Se adaugă busuioc verde tocat (se poate înlocui și cu pătrunjel) și se amestecă cu pastele scurse de zeama în care au fiert. La nevoie se mai poate adăuga puțin din această zeamă.




Se servesc fierbinți, acompaniate cu un vin alb, demisec, sau, de ce nu, un roze rece și un dor de ducă... la mare :).


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu