luni, 6 iulie 2015

Panzanella

Mamma mia! Panzanella, cara mia! E atât de bună, dar atât de bună, încât am putea mânca toată vara numai panzanella. Singurul lucru... să ai roșii bune. De aceea, fără niște roșii gustoase nici nu ne apucăm de treabă. Mai bine îi ducem dorul și ni-l astâmpărăm vara, până-n toamnă, când trece sezonul roșiilor.


Nu avem cantități exacte, noi o facem după gust și după ce avem prin cămară. Dar musai să avem roșii coapte, delicioase :), bucăți de pâine prăjită, oțet balsamic și cel mai bun ulei de măsline. Când zicem pâine prăjită, ne referim la un fel de crutoane, dar bucăți mai mari, sănătoase, stropite din belșug cu ulei de măsline extravirgin. Atunci se mai pot adăuga, după gust și pereferințe: ceapă roșie, ardei gras, castravete, măsline (noi preferăm kalamata fără sâmburi), brânză sărată, capere, frunze proaspete de busuioc. Noi ardei și castravete nu prea punem, dar cum spuneam, e după gustul fiecăruia :).


O, mamma mia! Și ce bunătate iese. Că și acum, în timp ce scriu despre ea, salivez de poftă :).


Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu