miercuri, 22 octombrie 2014

Broccoli cu usturoi si parmezan

Astazi ne luam portia de sanatate, dar fara a face rabat de la gustul bun bun, ba chiar foarte bun. Asta cu conditia sa va placa si sa fiti buni prieteni cu the one and only... Mr. Broccoli :). Va propunem o varianta oarecum crocanta a dumnealui, cu o aroma delicioasa!


Ingrediente:
  • o capatana de broccoli (nu foarte mare)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2 - 3 linguri de parmezan ras
Se incalzeste cuptorul la 220 C. 

Capatana de broccoli se spala bine si se desface buchetele, cat de cat uniforme. Se lasa sa se usuce, dupa care se stropeste totul cu ulei de masline, usturoiul pisat, sarea si piperul. Se amesteca bine, pentru a fi siguri ca toate buchetelele sunt atinse si se asaza intr-o tava, pe hartie de copt, intr-un singur strat si fara sa fie ingramadite. Se coace in cuptorul incins pentru aproximativ 10 - 15 minute, depinde de cat de crocant va place. Se serveste imediat, presarat cu parmezan si zeama de lamaie.



Si pentru ca nu o ardem chiar atat de sanataos, l-am imprietenit pe Mr. Broccoli cu o puicuta trasa la tigaie, bine rumenita si aromata si dansa cu nitel usturoi :).


Enjoy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu