miercuri, 9 iulie 2014

Quesadilla cu pui

... si cu ce mai gasim prin frigider. Sau debara, caci de data aceasta norocoasa a fost o conserva. In fapt un banal amestec de legume mexican.


Ingrediente (2 portii):
  • 2 lipii mari
  • resturi de friptura de pui 
  • 1 conserva mica de legume
  • 1 rosie mica
  • 4 linguri de mozzarela rasa
  • sare, piper

Pe cate o jumatate de lipie se aseaza toate ingredientele, dupa imaginatie si gust. Noi am folosit cam un sfert din pieptul unui pui fript, o conserva mica de amestec de legume mexican (porumb, mazare si ardei gras), o rosie mica si muuuuulta mozzarella. Amestecul de legume se poate inlocui cu o conserva de fasole boabe sau fasii de ardei copti, sau orice altceva va place, caci, dupa cum spuneam, imaginatia este cheia succesului :).

Fiecare lipie se pliaza in doua si se coace intr-o tigaie grill bine incinsa. Pentru a se presa bine, am folosit o oala de fonta suficient de grea, pe care am pus-o direct peste lipia impachetata. Dupa 3-4 minute se intoarce si pe cealalta parte si se mai tine pe foc cam 1 -2 minute. 

Se taie in triunghiuri si se serveste cat este fierbinte, cu un sos delicios, de aceasta data fara hrean, dar cu putin tobasco, cat sa fie picant.

Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu