duminică, 25 mai 2014

Banana bread

Am facut de mai multe ori banana bread, de cele mai multe ori sub forma de muffins, dar niciodata dupa aceeasi reteta. De departe cea mai buna varianta este cea de azi. Almost perfect! Moisty, dar nu inecacioasa, si cu un gust deosebit de la combinatia banana-nuca. Poate putin prea dulce, dar asta se rezolva usor. Data viitoare incerc chiar cu zahar brun, dupa cum insasi Mazi recomanda, sau poate pun mai putin.


Ingrediente:
  • 120 g unt gras
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 3 banane bine coapte
  • 70 g nuca
  • 1 lingurita zahar pudra


Miezul de nuca se prajeste, se curata de pielite si se toaca grosier. Se amesteca impreuna cu celelalte ingrediente uscate: faina, bicarbonatul de sodiu si sarea. Eu nu am avut bicarbonat, dar am pus o lingurita de praf de copt bio si a fost ok. Oricum, praful de copt contine si bicarbonat de sodiu.

Untul moale se freaca cu zaharul pana se spumeaza, dupa care se adauga si ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga si bananele pasate, pastrand jumatate din una pentru decor.

Se incorporeaza amestecul de faina in cel umed, amestecand usor. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se aseaza felii de banana si se presara zaharul pudra.


Se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru aproximativ o ora.


Se lasa sa se raceasca (da, stim, trebuie putina vointa), dupa care se ataca. Fie cu o ceasca aburinda de cafea aromata, fie cu un pahar de lapte rece. Egal!

Enjoy! :)

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc! Este un deliciu, numai potrivita pentru a acompania o ceasca de cafea cu lapte sau pur si simplu o cana de lapte rece.

      Ștergere